Cultuurtechnische werken

Als u cultuurtechnische werken wilt laten uitvoeren, dan is De Vries Cornjum hiervoor een zeer geschikte partij. Wij beschikken over de juiste mensen met veel kennis en ervaring. Daarnaast hebben wij een uitgebreid machinepark dat geschikt is voor een grote hoeveelheid cultuurtechnische werken. We zijn met ruim 35 jaar ervaring een specialist in het onderhouden van moeilijk begaanbare natuurgebieden. In deze jaren hebben wij ons machinepark aangepast aan de begaanbaarheid van het terrein en de wensen van onze klanten.

Cultuurtechnische werken / Werkzaamheden

Wat cultuurtechnische werken betreft, houden wij ons onder andere bezig met rietmaaien, botanisch maaibeheer en hout chippen.

Rietmaaien

Voor het rietmaaien maken wij nu gebruik van drie rietmaaiers die zijn uitgerust met maaikoppen met een breedte van 3,10 meter. Doordat de machine een breedte heeft van 2,97 meter, maait de machine aan beiden zijden vrij. Na het rietmaaien worden de bossen met een machine gebonden en gereed gemaakt voor transport.

Botanische maaibeheer

Als u voor uw cultuurtechnisch werk interesse heeft in botanische maaibeheer dan hebben wij hiervoor drie voormaaiers en drie machines met een opraapwagen in gebruik. Voor het vervoeren van het gewas over langere afstand hebben wij een tussenrijwagen ontwikkeld.

Hout chippen

Om ons werk op het gebied van cultuurtechnisch werk verder uit te breiden, hebben wij ook een nieuw machinepark op het gebied van hout chippen. Deze machines zijn in 2011 in gebruik genomen en bestaan uit een houtchipper, een machine met kraan en hoogkipper en een stobbenfrees.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van het cultuurtechnisch werk dat wij voor u kunnen uitvoeren, neem dan gerust eens contact met ons op. Wij voorzien u graag van gericht advies omtrent de mogelijkheden. Ons telefoonnummer is 058-2575217.