Hout Chippen

Hout chippen is het verkleinen van hout met messen zodat het beter verwerkt kan worden. Als u ook hout heeft dat u wilt laten chippen, dan doen wij bij De Vries Cornjum dat graag voor u. Wij beschikken sinds 2011 over een nieuw machinepark met rups gedragen materiaal. Dit bestaat onder andere uit een houtchipper, een machine met kraan en hoogkipper en een stobbenfrees. Onderstaand maken wij duidelijk hoe we deze machines inzetten voor het hout chippen.

Hout chippen tot een diameter van 50 centimeter

De houtchipper die wij gebruiken is in staat hout te chippen van bomen die een diameter hebben tot maximaal 50 centimeter. Het maximale invoergat van deze chipper is 92 centimeter breed en 50 centimeter hoog. Hierdoor is het mogelijk complete bomen inclusief takken te chippen. De houtchipper heeft een automatische kettinginvoer waardoor de kraan steeds kan blijven draaien zodat het chippen van hout gewoon doorgaat. De enorme capaciteit van deze houtchipper bedraagt hierbij maar liefst 500 m per dag. De houtchipper heeft een ingebouwde zeef waardoor de chips altijd de juiste kwaliteit hebben. Als er chips tussen zitten die onverhoopt te groot zijn, dan gaan deze automatisch weer door de trommel. De houtchipper is radiografisch bestuurbaar en de snelheid is traploos in te stellen van 0 tot 17 kilometer per uur. Doordat de machine volledig rups gedragen is, is deze uitermate geschikt voor natte natuurterreinen.

Kraan en hoogkipper

De kraan die wij gebruiken in combinatie met het hout chippen heeft verschillende soorten koppen: een velkop, een zaagkop en een sorteergrijper. De hoogkipper is in staat tot 16 m chips te vervoeren om ze vervolgens in containers over te storten.

Stobbenfrees

Om de stobben te verwijderen, hebben we bij De Vries Cornjum een zeer lichte machine met een stobbenfrees ontwikkeld. Hiermee kunnen we de stobben tot een meter diep versnipperen.

Contact

Al met al is De Vries Cornjum uitstekend uitgerust voor het hout chippen. Als u interesse in onze diensten heeft, neem dan gerust contact met ons op via: 058-2575217.