Natte natuurterreinen onderhouden

Onze natuur is eigenzinnig en eigengereid. Een goede manier van onderhouden vraagt om deskundigheid. Vooral natte natuurterreinen onderhouden is een vak apart. De Vries in Cornjum heeft jaren ervaring in het plaggen en maaien van moeilijk begaanbare terreinen. Natte natuurterreinen pakken we aan met bijvoorbeeld de rupsmaaier of de wetlandtrack.

Toepassingen voor natte natuurterreinen

Waarom vragen natte natuurterreinen om zo’n speciale behandeling? Natuuromgevingen zijn te vergelijken met complexe systemen. Er groeien verschillende plantsoorten en er leven allerlei dieren. Alle onderdelen zijn afhankelijk van elkaar. Wordt er iets verstoord binnen de natte natuurterreinen, bijvoorbeeld de grondsoort, dan heeft dit invloed op alle onderdelen. Met een zorgvuldige en verantwoorde werkwijze houden we de natuur in stand.

Werken met een doel

Ons belangrijkste doel bij het plaggen en maaien van natte natuurterreinen is het gebied perfect achterlaten. De Vries doet het werk en de klant heeft er geen omkijken naar. Maar behalve het bewerken van gebieden, leveren wij meer diensten. In natte natuurgebieden komt veel riet voor. Behalve voor het maaien, dragen wij ook zorg voor het schoonmaken, inbinden en transporteren van het riet. Zo kunt u uw hele riethandel uitbesteden aan De Vries.