Rietmaaien

Riet is onmisbaar in onze natuur. Dieren vinden hier hun rust- en broedplaats. Bovendien maakt het riet deel uit van een ecosysteem. Uiteraard wilt u het riet op een juiste en veilige manier onderhouden, dit kan door middel van rietmaaien. De Vries weet als geen ander hoe rietmaaien in zijn werk gaat. Met onze jarenlange ervaring is het rietmaaien bij ons in goede handen. Wij verstoren het natuurproces niet tijdens het rietmaaien.

Rietmaaien voor de handel

Overal komt u riet tegen bijvoorbeeld in de woninginrichting en verwerkt in mode-items. Riet is een veelzijdig materiaal. De kwaliteit van het materiaal is afhankelijk van het rietmaaien. Het is dus noodzakelijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Na het rietmaaien, begint de reiniging van het riet. Het riet wordt klaargestoomd voor transport en komt zo in perfecte staat aan op de bestemming. De Vries Cornjum neemt het hele proces op zich.

Rietmaaien in elk natuurgebied

Natuurgebieden zijn altijd kwetsbaar en vragen om de nodige zorgvuldigheid bij het rietmaaien. Voor De Vries is het een uitdaging alle natuurgebieden perfect achter te laten, hoe moeilijk begaanbaar het ook is. Met onze speciale machines verslaan we allerlei klussen, zoals rietmaaien of ander botanisch maaibeheer. Is er voor een specifieke rietmaai opdracht geen materiaal beschikbaar, dan ontwikkelen we dit.