Rietmaaien

Riet is onmisbaar in onze natuur. Dieren vinden hier hun rust- en broedplaats. Bovendien maakt het riet deel uit van een ecosysteem. Uiteraard wilt u het riet op een juiste en veilige manier onderhouden, dit kan door middel van rietmaaien.


De Vries weet als geen ander hoe rietmaaien in zijn werk gaat. Met onze jarenlange ervaring is het rietmaaien bij ons in goede handen. Wij verstoren het natuurproces niet of nauwlijks tijdens het rietmaaien. De kwaliteit van het materiaal is voor een groot deel afhankelijk van het rietmaaien. Het is dus noodzakelijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt.

De Vries is actief in zowel het rietmaaien van haar eigen rietpercelen als het maaien voor derden. Momenteel beschikken wij over drie rietmaaiers welke zijn uitgerust met maaikoppen van 3,10 meter breed. Doordat de breedte van de machine 2,97 m is maait de machine aan beide zijden vrij. Zodra er een doorsteek gemaakt is kan de maaikop via de zijde-shift 40 cm naar rechts geschoven worden zodat ook de slootkanten goed uitgemaaid kunnen worden. De maaikoppen zijn zo geconstrueerd dat riet van 0,5 m tot 2,8 m lengte goed en schoon gemaaid kan worden. Daarnaast is het zo dat het onderriet wel mee in het bos gaat waardoor er mooie spitse bossen ontstaan.

Vervolgens worden deze bossen machinaal gebonden en gereed gemaakt voor transport. De Vries Cornjum neemt het hele proces op zich.