Rupsmaaien

Onze natuur is kostbaar en vraagt om een zorgvuldige behandeling. Alleen zo blijven de Nederlandse natuurgebieden op hun mooist. Het onderhoud moet wel op een verantwoorde manier gebeuren. Vooral bij moeilijk begaanbare gebieden vraagt dit om specifieke vakkennis. Voor natte gebieden is rupsmaaien ideaal. Rupsmaaien is een speciale techniek die natuurbeschadigingen voorkomt.

Rupsmaaien voor natte gebieden

De Vries is specialist in het plaggen en maaien van moeilijk begaanbare natuurgebieden. Natte terreinen horen hier ook bij. Rietvelden moeten bijvoorbeeld op een speciale manier gemaaid worden. Te zware machines beschadigen de grond en zorgen ervoor dat planten niet meer kunnen groeien zoals het hoort. Rupsmaaien is zeer geschikt voor dit soort terreinen.

Riet verwerken

Wanneer het riet bijvoorbeeld door middel van rupsmaaien is gemaaid, is het klaar voor het vervolgtraject. De Vries neemt het hele proces van A tot Z op zich. Zo zorgen we voor het schoonmaken, inbinden en transporteren van het riet. Wij doen het werk en u heeft er geen omkijken naar. Behalve rupsmaaien, bieden we u verschillende andere technieken, elk voor een specifiek deelgebied.