Verkoop

Seiga DV Hippo

6 wiel aangedreven wetland machine.
Voor en achter as gestuurd. (magirus-deutz)
Lagedrukbanden (0,3 bar
Goodyear terra tundra
Hydrostatische aandrijving "Linde"
Motorisch: Mercedes OM 401 V6 160 pk
Hoogkipper inhoud ca. 13 m2

Hakselaar:
Kverneland / Taarup TA 1500 (mm breed)

Hakselaar mechanisch aangedreven middels powerband koppeling.

 

 

Seiga Pelican

Rietmaaier van het type Seiga Pelican. De machine verkeerd in zeer goede staat. Hij is uitgerust met een 1200 cc VW boxer motor en voorzien van 3 nieuwe banden (120 cm breed en 120 cm hoog). De totale breedte van de machine is ca. 3 meter.


Rietmaaikop

Deze rietmaaikop is slechts 3 maanden gebruikt. Voor het schoonmaken van het riet is de kop voorzien van 4 borstels. De transportbanden zijn hydraulisch verstelbaar zodat zowel het lange als het korte riet schoon gemaaid kan worden. De kop is voorzien van een dubbel mes met een werkbreedte van 2,85 m. Doordat de kop een zeer laag gewicht heeft van slecht 890 kg is het mogelijk deze op vele machines te bouwen. Verder is de maaikop voorzien van een BCS bindsysteem. De capaciteit ligt tussen de 3000 en 4000 bossen per dag.

Rupsmaaier

In goede staat en volledig hydraulisch aangedreven rupsmaaier. De machine is uitgerust met een dubbelwerkend Busatis maaibord. Om het gewas om een wiers te leggen is er een bandhooier boven de messenbalk gemonteerd. Doordat de machine zeer licht is gebouwd en op rupsen staat van twee keer 1,10 meter breed is er sprake van een erg lage bodemdruk van slechts 0,045 kg/cm².  Verder heeft de machine een 4 cilinder dieselmotor, een extra HD-pomp en twee gescheiden hydraulische systemen.

  

De perfecte rietbalenklem

 

Uitermate geschikt om zowel rollen vanuit het land (rollen tot 250 binderbossen) als kant-en-klare rollen (100 x 55 cm omtrek) op te pakken. Met deze klem is het ook mogelijk om 2 kant-en-klare rollen per keer op te pakken. De klem is uitgerust met 8 gesmede tanden en laag in zijn bouw waardoor hij weinig ruimte in neemt. De constructie is zo dat de cilinder de bek dicht drukt ipv trekt. Hierdoor is de knijpkracht optimaal. Verder is de cilinder voorzien van een slangbreukbeveiliging. Dit model is in de afgelopen twee jaar volledig doorontwikkeld.

Rietbindmachine

      

Volautomatische bindmachine waarmee tot wel 3500 bossen per dag (8 werkuren) gebonden kunnen worden. Doordat de machine op een aanhanger is gebouwd en aangedreven wordt door een dieselagregaat kan deze op iedere locatie ingezet worden. Verder is deze bindmachine voorzien van een schoonmaakmodule zodat het overtollige afval uit het riet geborsteld wordt.  Onder het kopje 'foto/video' vind u een filmpje van deze bindmachine.